Blogs & Artikelen

De 5 succesfactoren om die financiële vacatures wél in te vullen.

De 5 succesfactoren om die financiële vacatures wél in te vullen.

Deel deze post

In de afgelopen 10 jaar is Flexpeople uitgegroeid tot specialist in financiële detachering. Onze opdrachtgevers weten dat wij waarmaken wat anderen beloven. Wij zijn namelijk wél in staat om binnen één dag meerdere finance professionals aan te dragen. En niet zonder reden blijft het verloop van onze medewerkers onder de 1%. Het aantal bedrijven dat hun financiële vacatures door ons laat invullen is volop groeiende. Onze medewerkers en opdrachtgevers zijn simpelweg tevreden over ons.

Maar hoe weten wij dit jaar in jaar uit waar te maken? Een vraag die wij bijna dagelijks krijgen: ‘Hoe weten jullie medewerkers te binden en vervolgens vast te houden?’. In deze blog geven wij de 5 succesfactoren prijs om die financiële vacatures wél in te vullen.

Creëer een compleet beeld van de ideale finance professionals 

Een vacaturetekst zegt niet alles. Want zeg nu eens eerlijk, ben jij in een vacaturetekst te vatten voor alles wat jij doet en meebrengt op je werk? Voordat wij op zoek gaan naar de beste kandidaat gaan wij in overleg met de opdrachtgever. Samen bepalen wij de ideale nieuwe collega om de vacature in te vullen. Daarbij gaan we niet alleen in op de ervaring en achtergrond. We willen ook weten welke rol deze persoon in het team zou moeten spelen. Welke vaardigheden zijn belangrijk en wat voor drive en mindset is passend bij jullie bedrijf en de specifieke afdeling. Dit is niet alleen voor ons een verhelderend gesprek, maar verscherpt ook de rol voor jou als opdrachtgever.

Motiveer finance professionals om contact op te nemen

Niemand werkt meer tot zijn/haar pensioen voor één werkgever. Het is dus belangrijk voor kandidaten om te weten wat de functie op korte én lange termijn kan brengen. In de afgelopen 10 jaar hebben wij een grote database opgebouwd van finance professionals die wij stuk voor stuk persoonlijk kennen. Wanneer we iemand wijzen op een vacature motiveren we waarom wij juist hem/haar benaderen. In de vacaturetekst is het dan ook belangrijk om te benadrukken dat je openstaat voor telefonisch contact om vragen te beantwoorden en de vacature toe te lichten. Dit is een tijdsinvestering. Je krijgt direct een beeld krijgt van de sollicitanten en zij van jou om je enthousiasme te delen of juist iemand af te wijzen.

Wed niet op één paard, maar op het schaap met de vijf poten

Wij wijzen altijd meerdere kandidaten op een vacature die voor hen passend is. Het aantal beschikbare finance professionals in Nederland is en blijft ook in deze tijd schaars. Deze professionals worden veel benaderd en het ene aanbod klinkt nog beter dan het andere. Medewerkers willen een weloverwogen keuze maken en hebben daarom vaak meerdere ijzers in het vuur. Als werkgever is het dan ook zaak om idealiter meerdere kandidaten te werven, zodat je zelf ook een keuze hebt en het schaap met de vijf poten in huis haalt.

Maak een gezamenlijke keuze

Zorg in de sollicitatieprocedure dat de kandidaat ook een kijkje op de afdeling heeft gekeken en betrek de huidige medewerkers bij de sollicitatiegesprekken. In het ideale geval laat je iemand een dag(deel) meelopen om je bedrijf en je collega’s te leren kennen en vice versa. Dit maakt dat iemand in de inwerkperiode zich ook snel(ler) thuisvoelt en verlaagt de drempel om in contact te komen met nieuwe collega’s.

Zorg voor doorlopende feedback en afstemming

Bij veel bedrijven wordt tijdens het functionerings- en beoordelingsgesprek geëvalueerd op het functioneren. Wij doen dat doorlopend waardoor wij altijd weten hoe iemand zijn/haar werk ervaart en het verloop voor ons beperkt blijft tot onder de 1%. Hierbij ligt de regie bij de medewerker en ligt de focus op het talent en de ontwikkeling van medewerkers, in plaats van de tekortkomingen. Veel van onze opdrachtgevers hebben inmiddels ook hun jaarlijkse gesprekken vaarwel gezegd en bespreken doorlopend de voortgang, resultaten en ontwikkeling met hun medewerkers.

Vragen over een vacature?

Heb je vragen over één van onze vacatures? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zijn je graag van dienst.

Misschien vind je deze blogs ook interessant?