Blogs & Artikelen

Wat is detavast en wat zijn de voordelen?

Wat is detavast en wat zijn de voordelen?

Deel deze post

Ben je op zoek naar continuïteit binnen je organisatie? Vereist een functie een langere proeftijd en heb je behoefte aan risicospreiding? Of wil je er zeker van zijn dat een werknemer aan de verwachtingen voldoet? Dan is een detavast constructie voor jouw misschien een interessante optie. In dit blog vertellen we wat detavast inhoud, wat de voordelen zijn en hoe deze vorm van detachering in zijn werk gaat.

Wanneer je op zoek bent naar gekwalificeerd personeel en zelf weinig ruimte hebt om werving en selectie grondig aan te pakken dan is dit een uitkomst.

Wat is detavast?

Detavast is een vorm van detacheren waarbij detachering wordt gecombineerd met werving en selectie. De medewerker start hierbij vanaf het begin af aan met dezelfde arbeidsvoorwaarden als ware hij direct in dienst treed van de opdrachtgever. Daarnaast is vastgelegd dat de medewerker na een vooraf bepaalde periode van detachering in dienst zal treden bij de opdrachtgever. De overname is kosteloos en deze vorm van detacheren is daarom voor bedrijven minder risicovol dan werving en selectie. Daarbij geeft detavast meer flexibiliteit en heb je een langere termijn om de kandidaat te beoordelen voordat je hem of haar in vaste dienst neemt.

De voordelen van detavast

Detavast brengt een aantal voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld:

  • Je spreidt het risico
  • Meer flexibiliteit
  • De kosten voor werving zijn lager
  • Je hebt langer de tijd om de kandidaat te beoordelen
  • De kandidaat wordt de gehele periode begeleid door Flexpeople

Hoe werkt detavast?

Bij detavast komt de kandidaat eerst in dienst bij Flexpeople en wordt gedetacheerd bij jou als opdrachtgever. Nadat een periode is afgesproken, gaat de kandidaat kosteloos bij jou in dienst. Mocht de kandidaat niet aan de verwachtingen voldoen, dan kun je binnen de detacheringsperiode kosteloos afscheid nemen. Ook kunnen de kosten van de werving en selectie uitgesmeerd worden over een langere periode. Wanneer je de medewerker graag in dienst wilt houden kun je de medewerker kosteloos overnemen.

Vergelijkingstabel

In onderstaand vergelijkingstabel neem je een financieel medewerker in dienst op basis van een fulltime dienstverband. Het gaat hierbij om een looptijd van 1 jaar en hierbij zijn de verschillende opties in onderstaande tabel weergegeven. Hierdoor kan je makkelijk de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en kijken welke vorm het beste bij jou past.

Overeenkomst Zelf in dienst nemen Werving en selectie uitbesteden Reguliere detachering  Detavast 
Wervingskosten x x
Werkgeversrisico x x
Optie in dienst nemen x

 

Enthousiast geworden?

Meer informatie over detavast of een van onze andere diensten? Neem een kijkje op deze pagina. Voor een prijsopgave voor detavast kan je contact met ons opnemen via (038) 85 20 281 of per email info@flexpeople.nl.

Misschien vind je deze blogs ook interessant?