Blogs & Artikelen

3 tips om de overstap naar een nieuwe baan te maken

3 tips om de overstap naar een nieuwe baan te maken

Deel deze post

Ben jij niet gelukkig in je werk? 3 tips om de overstap naar een nieuwe baan te maken. Heb jij gevoelens van zinloosheid en sleep je jezelf weer eens naar kantoor? Tijd voor verandering! Je besteedt veel tijd op je werk dus het is belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat.  

1)  Zet alles eens goed op een rij

Welke aspecten van het werk vind je op dit moment minder leuk, wat kost jou veel energie. Ook taken die je denkt leuk te vinden maar je toch geen energie geven bij je huidige werkgever noteer je. Probeer te achterhalen hoe dat komt. Daarnaast zet je ook eens goed op een rij waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Wat bevalt je wel of niet aan het bedrijf naast de werkzaamheden. Werk jij bijvoorbeeld liever in een klein of groot team. Probeer op deze manier een beeld te vormen van je droombaan. 

2) Praat er over met je familie, vrienden en naasten

Zij kennen jou goed, deel met hen of dit realistisch is. Misschien hebben ze nog met dingen waar jij nog niet aan gedacht had. Het praten er over maakt het voor jezelf ook al meer realistisch. Zie jij je echt in deze nieuwe droombaan gelukkig worden.

3) Maak een plan en neem kleine stapjes 

Uit je comfortzone stappen is niet makkelijk. In onze comfortzone voelen we ons gemakkelijk en kunnen we niet falen. Maar kun je groeien in je comfortzone? Nee, daarvoor moet je toch echt uit je comfortzone stappen. De angst voor het onbekende ga je voelen, maar eenmaal gedaan geeft het je een energie boost en zelfvertrouwen.
Maak een plan welke stappen je allemaal moet ondernemen en breek dit op in kleine stapjes. Je zult al snel merken dat je energielevel zal veranderen. 

Je droom waarmaken gebeurt niet van de ene op de andere dag. Maar als je er nu aan begint en begint aan het eerste kleine stapje dan krijg je daar nu al energie van.  

Zoek jij een werkgever die bij je past? Laat Flexpeople je helpen bij deze zoektocht.
Neem contact op met Flexpeople om eens vrijblijvend kennis te maken en te bespreken wat wij voor jou kunnen doen. 

Misschien vind je deze blogs ook interessant?