Blogs & Artikelen

Wat is detachering en wat zijn de voordelen?

Wat is detachering en wat zijn de voordelen?

Deel deze post

Wat is detachering?

Wat is detachering? Het is een vraag die veel gesteld wordt door mensen die zelf niet via een dergelijke constructie aan het werk zijn. Detachering betekent dat personeel via een zogenaamd detacheringsbureau wordt uitgeleend aan opdrachtgevers. Er is een tijdelijke overeenkomst tussen de opdrachtgever en de medewerker. Dit biedt diverse voordelen voor beide partijen. In dit artikel vertellen we de voordelen van detachering.

De voordelen voor werknemers

Flexibiliteit

Ten eerste biedt detachering flexibiliteit. Als werknemer heb je de mogelijkheid om op verschillende projecten en bij verschillende bedrijven te werken, waardoor je kunt blijven leren en groeien. Dit kan ook financiële voordelen hebben, omdat je bij verschillende werkgevers aan de slag gaat.

Vaardigheden verbeteren

Daarnaast biedt detachering ook kansen voor werknemers om hun vaardigheden te verbeteren en te specialiseren. Door bij verschillende bedrijven te werken, maak je kennis met  verschillende werkomgevingen en projecten, wat je de kans geeft om je vaardigheden te verbeteren en te specialiseren. Dit kan je helpen om je loopbaan te verbeteren en kan ook leiden tot betere carrièremogelijkheden.

Verminderde werkloosheid

Tot slot kan detachering ook helpen om werkloosheid te verminderen. Als werknemer kun je bij verschillende bedrijven werken, wat betekent dat je minder risico loopt om werkloos te worden als een bedrijf in financiële moeilijkheden raakt. Dit kan ook helpen om werkloosheid te verminderen op het niveau van een land, omdat er meer werkgelegenheid is voor werknemers die flexibel zijn en bereid zijn om voor verschillende bedrijven te werken.

De voordelen voor werkgevers

Tijdelijk pieken opvangen

Een van de voordelen van detachering voor werkgevers is dat het een flexibele oplossing biedt voor tijdelijke personeelsbehoeften. In plaats van dat een werkgever een nieuwe werknemer moet aannemen en zich daarvoor moet verplichten tot een vast contract, kan met detachering tijdelijk personeel worden ingezet om de pieken in de werkzaamheden op te vangen. Dit kan de werkgever helpen om de werklast beter te verdelen en flexibeler te reageren op veranderende behoeften.

Specialistische werkzaamheden in huis halen

Een ander voordeel van detachering voor werkgevers is dat het een goede manier is om gespecialiseerde vaardigheden in huis te halen zonder dat een werkgever daarvoor een nieuwe werknemer in dienst hoeft te nemen. Door te werken met een detacheringsbedrijf, kan een werkgever toegang krijgen tot een grotere pool van professionals met specifieke vaardigheden en expertise. Dit kan helpen om projecten sneller en efficiënter te voltooien en kan leiden tot een betere prestatie van het bedrijf.

Financiële voordelen

Detachering biedt ook financiële voordelen bieden voor werkgevers. Doordat de detacherende partij verantwoordelijk is voor het inhuren en begeleiden van het personeel, hoeft een werkgever zich niet bezig te houden met administratieve taken zoals het afhandelen van loonbetalingen en werknemersverzekeringen. Dit kan tijd en geld besparen voor de werkgever.

Goed werkklimaat

Tot slot kan detachering ook helpen om een goed werkklimaat te behouden binnen het bedrijf. Door tijdelijk personeel in te zetten om pieken in de werkzaamheden op te vangen, kan overbelasting van het vast personeel worden voorkomen. Dit kan helpen om burn-out te voorkomen en kan leiden tot een positieve werksfeer binnen het bedrijf.

Detachering via Flexpeople

Detachering biedt voor zowel werkgevers als werknemers voordelen. Maar waarom detacheren via Flexpeople? 

  • Flexpeople heeft meer dan 10 jaar ervaring in  finance en banking, waardoor we in staat zijn om kandidaten uitstekend te matchen met opdrachtgevers;
  • Wij kiezen voor een persoonlijke benadering waarin de kandidaat centraal staat. Hierdoor zijn wij nog beter in staat om de opdrachtgevers en kandidaten te matchen;
  • De persoonlijke benadering heeft ook als gevolg dat je te allen tijde terecht kan bij ons met jouw vraagstuk, ook tijdens een opdracht.

Misschien vind je deze blogs ook interessant?