Blogs & Artikelen

Veel voorkomende financiële vacatures uitgelegd

Veel voorkomende financiële vacatures uitgelegd

Deel deze post

financiële vacatures

In de financiële wereld is veel ruimte voor verschillende vacatures. Dit komt doordat de financiën van bedrijven erg breed zijn en elk onderdeel zijn eigen specialisten nodig heeft. Het kennen van de verschillende financiële vacatures kan je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing in je loopbaan en een potentiële carrièreswitch. Ben je benieuwd naar verschillende vacatures in de financiële sector? Lees dan hier in dit artikel meer, we zullen hier enkele populaire financiële vacatures behandelen.

Welke financiële vacatures zijn er precies?

Er zijn een aantal verschillende vacatures in finance. Hieronder staan drie groepen waar de meeste financiële vacatures onder vallen. Alle vacatures zullen we later in dit artikel behandelen en uitleggen wat het precies inhoud.

  • Analist (data-analist)
  • Controller (projectcontroller, business controller, financial controller)
  • Adviseur (financieel adviseur, adviseur planning & control)

Elke groep heeft verschillende soorten vacatures, hieronder zullen wij per groep een aantal veel voorkomende vacatures behandelen. Zo weet jij precies welke vacatures er zijn per verschillende groep en weet je wat het beste bij jou past!

Financiële vacature: Analist

Wanneer je een extreme passie hebt voor cijfers en data, dan is een vacature als analist perfect voor jou. Financiële vacatures als analisten zijn zeer belangrijk voor bedrijven. Dit komt doordat je inzichten creëert voor bedrijven waarop financiële beslissingen worden gebaseerd. Je hebt dus een zeer cruciale functie als analist.

Voor de functie als analist moet je bepaalde competenties en vaardigheden hebben. Deze competenties en vaardigheden zijn:

  • Analytisch vermogen: Het juist kunnen interpreteren van data en cijfer.
  • Financiële kennis: Je moet verschillende financiële concepten en keuzes kunnen begrijpen en onderbouwen.
  • Technische vaardigheden: Vaak werk je met ingewikkelde data programma’s, analysetools en financiële software.
  • Communicatieve vaardigheden & teamwork: Het komt vaak voor dat je als analist samenwerkt met verschillende afdelingen van het bedrijf. Hierdoor is het belangrijk dat je goed kan communiceren met alle belanghebbenden.

Benieuwd naar vacatures als analist? Klik hier om te kijken welke vacatures als analist op dit moment beschikbaar zijn! Of neem contact op met ons!

Financiële vacature: Controller

Een echte controller houdt van overzicht en duidelijkheid. Controllers zijn financiële professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheren en controleren van processen, rapportages, budgetten en risico’s. Controllers zijn zeer belangrijk voor langdurige projecten, omdat langdurige trajecten vaak een strakke planning vragen.

Competenties en vaardigheden die je erg kunnen helpen bij de functie als controller staan hieronder:

  • Monitoren: Als controller moet je constant monitoren. Hierdoor kun je het beste overzicht bewaren in drukke situaties.
  • Probleemoplossend vermogen: Het kan zijn dat er plotselinge problemen voorkomen. Aan jou is het dan de taak om snel te kunnen handelen en hiervoor oplossingen te bedenken.
  • Leiderschap: Als controller moet je een goede leider kunnen zijn, dit komt omdat je mensen moet kunnen aansturen op de juiste manier.
  • Flexibiliteit: Wanneer jij controller bent moet je flexibel kunnen zijn en je snel kunnen aanpassen aan onaangename situaties wanneer dit nodig is.
  • Tijdmanagement: Het inplannen van tijd is van cruciaal belang voor een controller. Vaak heb je beperkte tijd voor projecten, waardoor het managen van tijd erg belangrijk kan zijn.

Benieuwd naar vacatures als controller? Klik hier om te kijken welke vacatures als controller op dit moment beschikbaar zijn! Of neem contact op met ons!

Financiële vacature: Adviseur

Een adviseur heeft verstand van financiële zaken. De adviseur is een strategische speler in het maken van beslissingen. Het komt vaak voor dat een adviseur het management voorziet van strategisch advies. Dit betekent dat een adviseur op basis van data naar de toekomst moet kijken van het bedrijf. Deze informatie wordt daarna doorgegeven aan het management of directie.

Competenties en vaardigheden die je kunnen helpen bij het zijn van een adviseur zijn:

  • Toekomstvisie: Het is belangrijk om te kunnen kijken naar de toekomst, omdat je advies geeft over strategische zaken.
  • Analytisch vermogen: Het is belangrijk om data en informatie op een juiste manier te kunnen verwerken. Hieruit moet jij namelijk de juiste conclusies kunnen trekken.
  • Klantgerichtheid: Het komt vaak voor dat je met klanten werkt en met belangrijke personen van andere bedrijven. Je moet je dus goed kunnen inleven in de situatie van de klant.
  • Betrouwbaar: Je werkt met vertrouwelijke en gevoelige informatie van bedrijven. Hierdoor is betrouwbaarheid een belangrijke factor om adviseur te zijn.

Benieuwd naar vacatures als adviseur? Klikhttps://flexpeople.nl/vacatures/?search_job=adviseur hier om te kijken welke vacatures als adviseur op dit moment beschikbaar zijn! Of neem contact op met ons!

Misschien vind je deze blogs ook interessant?