Blogs & Artikelen

Nieuwe medewerkers vinden in een krappe arbeidsmarkt

Nieuwe medewerkers vinden in een krappe arbeidsmarkt

Deel deze post

collega's vinden

Het is geen geheim dat we momenteel in een krappe arbeidsmarkt zitten. Het werven van gekwalificeerde kandidaten kan een enorme taak zijn, vooral wanneer de vraag groter is dan het aanbod. De financiële branche heeft veel vacatures waar bepaalde kwalificaties belangrijk zijn, waardoor deze branche misschien nog wel meer moeite ondervindt aan de krappe arbeidsmarkt. In dit artikel delen we inzichten en strategieën die kunnen helpen met het aantrekken en behouden van talent. 

De huidige arbeidsmarkt

Voor we ingaan op de specifieke methoden om talent aan te trekken en te behouden is het goed om duidelijk te hebben wat de huidige situatie op de arbeidsmarkt is. Zoals eerder gezegd hebben we momenteel te maken met een krappe arbeidsmarkt, wat betekent dat het aantal kandidaten beperkt is terwijl de vraag naar (specifiek) talent blijft groeien. Dit resulteert in een competitieve omgeving waar bedrijven moeten vechten om gekwalificeerde professionals aan te trekken. 

Versterk je employer brand

Een sterk employer brand is erg belangrijk bij het aantrekken van talent. Potentiële kandidaten willen werken voor bedrijven die een goede reputatie hebben en die aandacht besteden aan het welzijn van hun werknemers. Dit laatste kan natuurlijk al het geval zijn, maar wanneer dit niet extern via verschillende kanalen wordt gecommuniceerd weten potentiële werknemers hier niet van. 

Investeer daarom in je employer brand door middel van een duidelijke missie en waarden, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een positieve werkcultuur. Communiceer deze unique selling points en onderscheidende factoren die uw bedrijf aantrekkelijk maken voor potentiële werknemers. Dit kan bijvoorbeeld via vacatureteksten of op de website met voorbeelden, maar ook op sociale media of banenmarkten. 

nieuw talent aantrekken

Optimaliseer vacatureteksten

Naast het versterken van je employer brand kun je je vacatureteksten voor meerdere dingen efficiënt inzetten. Zo is het belangrijk om de vacatureteksten concreet, duidelijk en aantrekkelijk te maken. Gebruik hierbij sleutelwoorden waar jouw ideale kandidaat waarschijnlijk op zoekt. Ook wordt het erg gewaardeerd als er niet geheimzinnig wordt gedaan over het salaris. Wanneer je de kandidaten laat zien waar ze aan toe zijn zullen deze waarschijnlijk sneller reageren in ruil voor jouw eerlijkheid.

Maak gebruik van social media 

Social media platforms bieden uitstekende mogelijkheden om uw vacatures te promoten en uw employer brand te versterken. Maak actief gebruik van platforms zoals LinkedIn om je berichten te delen en je bereik te vergroten. Zorg ervoor dat je berichten aantrekkelijk zijn en deel interessante informatie over het bedrijf en de cultuur. Moedig je werknemers ook aan om de berichten te delen en te verspreiden onder hun eigen netwerk.

Creëer een aantrekkelijke werkomgeving

Een aantrekkelijke werkomgeving kan het verschil maken bij het aantrekken en behouden van personeel. Zorg er daarom voor dat de werkomgeving aantrekkelijk, comfortabel en stimulerend is. Investeer in faciliteiten, werkplekken en mogelijkheden voor professionele ontwikkeling. Organiseer regelmatig teambuildingactiviteiten en moedig een positieve en inclusieve bedrijfscultuur aan.

Het bieden van mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling kan het bedrijf aantrekkelijker maken voor potentiële werknemers. Toon dat je investeert in de groei en ontwikkeling van werknemers door middel van trainingen, workshops en mentorprogramma’s. Dit toont uw inzet voor hun professionele groei en vergroot de kans dat ze bij uw bedrijf willen blijven werken

Hulp bij aantrekken nieuw talent

Het vinden van personeel in een krappe arbeidsmarkt kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste strategieën en benaderingen is het mogelijk om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken en te behouden. Wanneer je op zoek bent naar financiële professionals helpt Flexpeople je graag. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op!

Misschien vind je deze blogs ook interessant?