Blogs & Artikelen

Hoe schrijf je een succesvolle open sollicitatie?

Hoe schrijf je een succesvolle open sollicitatie?

Deel deze post

Open sollicitatie

Ben je op zoek naar je droombaan in de financiële sector? Soms zijn de ideale vacatures niet direct beschikbaar, maar dat betekent niet per se dat je moet wachten. Een open sollicitatie kan de perfecte stap zijn op weg naar een baan die je echt gelukkig maakt. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je een open sollicitatie schrijft die indruk maakt en jouw kansen vergroot.

Stap 1: Ken het belang van een open sollicitatie

Open sollicitaties zijn meer dan alleen een kans om je cv op te sturen. Ze laten zien dat je proactief bent en bereid bent om extra stappen te zetten om jouw doelen te bereiken. Dit is vooral belangrijk in de competitieve financiële sector.

Stap 2: Pas de sollicitatie aan

Een van de sleutels tot succes is personalisatie. Onderzoek het financiële bedrijf waarvoor je wilt werken. Begrijp hun waarden, cultuur en recente prestaties. Gebruik deze informatie om jouw open sollicitatie op maat te maken en te laten zien dat je goed geïnformeerd bent.

Stap 3: Schrijf een overtuigende sollicitatiebrief

Nu komt het belangrijkste deel: de sollicitatiebrief. Begin met een professionele aanhef, gebruik bijvoorbeeld “Beste [Naam van de Ontvanger].” Vertel waarom je graag bij het financiële bedrijf wilt werken en benadruk jouw motivatie. Beschrijf in detail jouw relevante vaardigheden, opleiding en ervaring die aansluiten bij financiële functies. Gebruik concrete voorbeelden en meetbare resultaten om jouw geschiktheid te bewijzen.

Stap 4: Toon enthousiasme voor financiën

Financiële bedrijven waarderen kandidaten die gepassioneerd zijn over de sector. Laat zien waarom je juist voor deze sector hebt gekozen en hoe jouw vaardigheden een waardevolle aanvulling zouden zijn. Dit enthousiasme kan het verschil maken.

Stap 5: Volg op

Sluit jouw open sollicitatie af met een duidelijke verklaring dat je graag een follow-up wilt doen om de status van jouw sollicitatie te bespreken. Dit toont jouw vastberadenheid en interesse.

In de financiële wereld draait alles om details, en dit geldt ook voor jouw open sollicitatie. Door doelgericht onderzoek te doen, een persoonlijke toon te gebruiken, overtuigende inhoud te presenteren en een follow-up aan te bieden, vergroot je jouw kansen op succes. Mocht jouw open sollicitatie niets opleveren, kijk dan vooral even tussen onze financiële vacatures. Wie weet zit er iets tussen!

Misschien vind je deze blogs ook interessant?