Blogs & Artikelen

Heb je wel zekerheid bij detachering?

Heb je wel zekerheid bij detachering?

Deel deze post

Zit jij al jaren op dezelfde functie maar sta je te popelen om je kennis te delen en te verbreden bij diverse organisaties? Durf je de stap niet te nemen omdat je het risico te groot vindt en bang bent om je vastigheid op te geven? Dan is het hoog tijd om je eens goed te verdiepen in de zekerheid bij detachering.

Contract 

Laten we vooropstellen dat detacheren geen uitzenden is. Bij detachering kom je in dienst bij de detacheerder en zal je voor diverse projecten ingezet worden. De projecten kunnen uiteenlopen van 3 maanden tot een aantal jaar. Natuurlijk kijken wij samen met jou naar geschikte projecten en plannen we je niet zomaar ergens in. 

Bij detachering zijn er verschillende contract mogelijkheden. Wij bij Flexpeople hebben drie mogelijkheden: 

1.Projectcontracten 

Bij deze vorm heb je een contract gerelateerd aan de duur van je opdracht. Zolang de opdracht loopt geldt het contract, stopt de opdracht dan stopt het contract ook. Vaak zijn het opdrachten die verlengd worden, dan wordt jouw contract ook mee verlengd. 

2.Bepaalde tijd contracten 

Ook bieden wij bepaalde tijd contracten welke na een afgesproken periode omgezet kan worden naar een onbepaalde tijd contract. Meestal zijn dit jaarcontracten. Wanneer je tussen opdrachten door ‘op de bank zit’ krijg je ook gewoon doorbetaald. 

3.Onbepaalde tijd contracten  

Sinds januari 2020 geldt de Wet Arbeidsmarkt in Balans. De werkgever mag jou nog drie tijdelijke contracten geven binnen drie jaar. Na drie jaar krijg je sowieso een onbepaalde tijd contract. Ook hierbij krijg je wanneer je tussen opdrachten door ‘op de bank zit’ gewoon doorbetaald.  Zo krijg jij ook zekerheid bij detacheren.

 

In meerdere keukens een kijkje nemen 

Hoe mooi is het dat je bij diverse bedrijven deel uit mag maken van het financiële team?
Je krijgt de kans om je eigen kennis, die jij in al die jaren hebt opgebouwd, te delen bij diverse organisaties om zo de financiële afdeling op orde te krijgen. Daarnaast verbreed je natuurlijk ook je eigen kennis. Elke nieuwe organisatie betekent ook nieuwe collega’s. 

 

Wist je dat… 

1 op de 3 werkende Nederlander is flexwerker*. Of het nu gaat om uitzenden, detachering of ZZP, dit geeft al aan dat dit erg in trek is. Inmiddels zijn er voor de flexwerkers ook veel zekerheden ingebouwd door Wet Arbeidsmarkt in Balans, zoals het onbepaalde tijdcontract na 3 jaar. Kijk hier voor meer informatie over deze wet. 

 

Is dit iets voor jou? 

Neem contact op met Flexpeople om eens vrijblijvend kennis te maken en te bespreken wat wij voor jou kunnen doen. 

 

*bron: CBS https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-arbeidsmarkt/werkenden/flexwerk 

 

Misschien vind je deze blogs ook interessant?